Близо 1000 са подадените данъчни декларации в Монтанско

Близо 1000 са подадените данъчни декларации в Монтанско 910 жители на Монтана са декларирали доходите си от началото на кампанията, съобщават от приходната агенция.
640 от декларациите са подадени по електронен път – 430 с персонален идентификационен код (ПИК) и 210 с квалифициран електронен подпис (КЕП). 
Над 13 000 души в страната са подали предварително попълнени данъчни декларации през последните 24 часа. От началото на данъчната кампания до момента 61 000 физически лица са декларирали доходите си пред приходната администрация, като още 67 000 преглеждат и редактират данните в предварително попълнените формуляри, за да ги изпратят в НАП. Средното време за попълване на декларацията до момента е под 10 минути, като потребителите споделят, че новата декларация е по-удобна и подаването ѝ изисква значително по-кратко време. Потребителите, които имат ПИК или КЕП, вече имат достъп до предварително попълнената данъчна декларация, достъпна в Портала за е-услуги на НАП. Преди да я потвърдят е необходимо да я прегледат внимателно, да я допълнят или коригират, ако това е необходимо, съветват от НАП.
Срокът за подаването на декларацията е 5 май 2021 г., като отстъпка от 5% от данъка за довнасяне може да се ползва при деклариране по електронен път и плащане до края на март, припомня приходната администрация. Условие за отстъпката и за ползването на данъчно облекчение е лицето да няма неплатени публични задължения. Тя не може да надвишава 500 лв.
До момента близо 2/3 от всички декларации за доходите са подадени по електронен път, като се очаква съотношението да се запази до края на данъчната кампания. 
17.03.2021, 16:09 часа
568 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha