За 2 дни: 240 видинчани се възползваха от новата услуга на НАП

За 2 дни: 240 видинчани се възползваха от новата услуга на НАП 240 видинчани подадоха предварително попълнени данъчни декларации през последните два дни, след активиране на услугата, съобщиха от офиса на Националната агенция за приходите във Видин. От началото на данъчната кампания до момента 805 граждани от област Видин са декларирали доходите си пред приходната агенция, като още 617 преглеждат и редактират данните в предварително попълнените формуляри, за да ги изпратят в НАП. Средното време за попълване на декларацията до момента е под 10 минути, като потребителите споделят, че новата декларация е по-удобна и подаването й изисква значително по-кратко време.
Потребителите, които имат персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП) вече имат достъп до предварително попълнената данъчна декларация, достъпна в Портала за е-услуги на НАП. Преди да потвърдят попълнената декларация, е необходимо потребителите да я прегледат внимателно, да я допълнят или коригират, ако това е необходимо, съветват от НАП.
Срокът за подаването на декларацията е 5 май 2021 година, като отстъпка от 5% от данъка за довнасяне може да се ползва при деклариране по електронен път и плащане до края на март, припомнят от приходната агенция. Условие за отстъпката и за ползването на данъчно облекчение е лицето да няма неплатени публични задължения. Отстъпката не може да надвишава размера от 500 лева.
18.03.2021, 13:09 часа
711 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha