BulNews позна! МБАЛ "Христо Ботев" във Враца получи кредит от Банка ДСК

BulNews позна! МБАЛ "Христо Ботев" във Враца получи кредит от Банка ДСК Врачанската МБАЛ „Христо Ботев” изтегли кредит в размер на 5 милиона и 200 хиляди лева.
Договорът за заема е сключен с Банка ДСК, което агенция BulNews прогнозира още в средата на октомври миналата година.

Болницата във Враца ще оцелее! Държавата разреши да се изтегли кредит от над 5 млн. лв. за погасяване на задълженията ѝ

Средствата вече са по сметката на лечебното заведение. Първият дълг, който е погасило болничното ръководство е към НАП. Парите, които са преведени на приходната агенция са в размер на 641 хил. лв. От понеделник продължава погасяването на останалите задължения, съобщи изп.-директор д-р Петър Керемедчиев. Най-големи за борчовете към Софарма Трейдинг и ЧЕЗ. Към всяко едно от дружествата врачанската болница дължи по около 1 милион лева. Около 500 хил. лв. пък е дългът към ВиК. Към момента със собствени средства ръководството на лечебното заведение е вдигнало ¾ от запорите, които са към врачански фирми, уточни д-р Керемедчиев.
Следващата стъпка, която ще предприеме ръководството на МБАЛ „Христо Ботев” е кандидатстването за получаване на 3 ниво на компетентност на здравното заведение. По този начин ще се увеличат и клиничните пътеки на 15, допълни болничният шеф.
22.03.2021, 16:29 часа
1981 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha