Арестуваха мъж за палеж на 8 таксиметрови коли в Пловдивско /снимки/

Арестуваха мъж за палеж на 8 таксиметрови коли в Пловдивско /снимки/ Мъж на 27 години е заподозрян за палежа на осем таксиметрови автомобила, шест от които са унищожени напълно. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив.
Малко след полунощ на 24 март на тел. 112 е получен сигнал за пожар в село Ягодово. На местопроизшествието пристигнали екипи на пожарната и полицията, но въпреки бързата намеса на огнеборците напълно са изгорели шест превозни средства с различни марки, а по други два - бус и лека кола, щетите са частични.Установено е, че автомобилите са собственост на 43-годишен асеновградчанин, който от години предлага на пазара таксиметрови услуги. COVID-кризата засегнала бизнеса му и от 40-50 автомобила, останали да работят едва десетина. Неизползваните коли били паркирани пред сервиз на улица "Васил Левски" в село Ягодово.
Часове след подпалването в ареста е задържан 27-годишен жител на село Крислово. Мъжът няма криминални регистрации. Разследващите продължават работа по версиите за палежа и конкретния мотив за деянието.
Собственикът на изгорелите таксита посочва, че щетите му възлизат на близо 70 000 лева.
25.03.2021, 13:38 часа
709 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha