Вижте двете причини, заради които женените изневеряват

Вижте двете причини, заради които женените изневеряват Условията, при които хората изневеряват, могат да са разнообразни в зависимост от обстоятелствата, но един терапевт е на мнение, че предателствата във връзките могат да бъдат сведени до две основни причини.
Специалистът Тами Нелсън, която работи в сайта за запознанства между женени лица Ashley Madison, които търсят приключения извън брака, споделя пред Business Insider, цитирани от „Фламган”, своите наблюдения. Тя твърди, че една от основните причини, поради които обвързаните изневеряват, е, за да сложат край на връзката си вместо да се изправят очи в очи с проблемите. Нелсън казва, че този вид изневяра се среща по-често при жените.
Коучът Джеймс Прийс се присъединява към това мнение и допълва пред The Independent:
„Жените са наясно, че ако бъдат хванати, това ще доведе до бърз край на отношенията“.
Според него това им спестява време, а и продължаването на връзката е по-малко вероятно, тъй като човекът, на когото са изневерили, ще бъде твърде горд, за да прости.
Вторият тип изневяра се наблюдава с по-голяма честота при мъжете и действа като „начин за запълване на онова, което бракът им не може“, казва Нелсън. Тоест, ако партньорът усеща липса – било то физическа, или емоционална, е възможно той да потърси удовлетворение извън брака си. В основата тук отново лежи притеснението за обсъждането с партньора, в случая – на съответния дефицит в отношенията.
При този вид изневяра обвързаният невинаги иска да прекрати връзката, а по-скоро иска да задоволи своя нужда, която не може да бъде задоволена от партньора. Това твърдение се потвърждава от най-често посочваната причина за регистрация в сайта Ashley Madison – усещането, че бракът е „загубил искрата си“.
Прийс обяснява още, че за изневярата допринася и изкушаването от трети страни – нещо, което той твърди, че е по-разпространено при мъжете. По-голямата им нужда от себеутвърждаване ги прави по-склонни към изневяра, ако станат обект на женско внимание. То, според думите на Джеймс Прийс, ги кара да се чувстват по-млади и желани, а това е още по-необходимо след като станат бащи. „Доста често те чувстват, че съпругата им е изгубила интерес към тях, особено когато децата се появят и превърнат в приоритет. Да знаят, че се желани, е значително напомпване на самочувствието.“
За разлика от драматичното преувеличаване на изневерите в безкрайни филмови и телевизионни заглавия, се оказва, че те сравнително разпространено явление. Това показва проучване на YouGov от 2015 г., когато става ясно, че 1 на всеки 5 британци е имал извънбрачна връзка. Изследването установява още различия в мотивите за изневяра при двата пола – мъжете са по-склонни да я извършат заради сексуално неудовлетворение, а жените – заради емоционална празнина.
04.04.2021, 10:00 часа
1299 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha