Насам, народе! Митко Галата отвори сергията в Монтана, дава 300 лв. на калпак

Насам, народе! Митко Галата отвори сергията в Монтана, дава 300 лв. на калпак Вчера Антикорупционният фонд (АКФ) представи резултатите от първата част на изследването си “Нарушена легитимност: контролираният и купен вот в България, размер и влияние“. Експертите са преброи 2554 съмнителни секции за купен вот, което драстично влияе върху резултатите от изборите.
Без съмнение част от тези места са в Монтанска област.
От получената неофициална информация става ясно, че главен герой в набирането на гласоподаватели отново е Митко Галата. Мургавият политик вече е изпратил анаболни емисари да обикалят общините с черни джипове и да предлагат по 300 лв. на калпак на всеки, който ще го подкрепи в тъмната стая. На този етап срещите са с цигански барони, които контролират махалите и могат да гарантират за гласовете на живеещите там. Главните дилъри вече потриват доволно ръце, предчувствайки огромната печалба, която ще реализират в края на седмицата. Техните надежди са, че циганите са неграмотни и няма как да разберат какви пари реално се дават за гласовете им и така ще вземат както обикновено.
Огромната сума е прецедент в Монтанска област. Досега от партията на Митко Галата предлагаха по 50-100 лв. за благоволението на избирателите, но сложната политическа ситуация май е принудила скандалния политик да развърже торбата с кеш. Всъщност това е и единственият начин еничар като Митко Галата да събере гласове от християнската общност в тази част на страната. На миналите избори неговата партия успя да го вкара като народен представител от Монтана - нещо, което не е нормално за район, в който не живее нито един турчин.
За Митко Галата е въпрос на живот и смърт да успее да събере гласове и тази година, които да му дадат така необходимото спокойствие и влияние, тъй като иначе почти сигурно влиза зад решетките.

Следва продължение…
30.03.2021, 08:50 часа
8244 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha