Осъдиха насилник от Монтанско, пребил и ограбил бившата си жена

Осъдиха насилник от Монтанско, пребил и ограбил бившата си жена Районен съд – Лом одобри споразумение, постигнатото между защитата на обвиняемия В. И. Д. и Районна прокуратура – Монтана за наказание 2 години „Лишаване от свобода“ с 5 години изпитателен срок за  извършени от него 4 престъпления в условия на домашно насилие. На 23 декември 2020 г. в село Разград, област Монтана, В. И. Д. - 42 годишен, със средно образование, безработен, осъждан, влязъл със сила в жилището на Д. Р., с която живели 17 години заедно и имат две деца, но преди време се разделили. Бившият съпруг блъскал по вратата и крещял с нож в ръка „Отвори! Ще те убия! Ще те заколя!“. С удари с ръце и с нож той причинил на бившата си съпруга леки телесни повреди - травма на лицето и порезни рани на ръката, а преди да си тръгне отнел със сила от нея два телефона – марки „Huawei“ и „Samsung“, на обща стойност 346 лева. Пред съда обвиняемият се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за четири наказания:
- За закана с убийство - „Пробация“ със  задължителна регистрация по настоящ адрес и задължителни периодични срещи с пробационен работник за срок от 8 месеца.
- За нарушаване неприкосновеността на чуждо жилище наказание 10 месеца „Лишаване от свобода“, изтърпяването на което се отлага с 3 години изпитателен срок.
- За причинената лека телесна повреда в условията на домашно насилие „Пробация“ със задължителна регистрация по настоящ адрес и задължителни периодични срещи с пробационен работник за
 8 месеца.
- За извършения грабеж - 2 години „Лишаване от свобода“, изтърпяването на които се отлага с изпитателен срок от 5 години.
Районен съд – Лом определи на подсъдимия В. И. Д. едно общо наказание - най-тежкото от четирите наложени, 2 години „Лишаване от свобода“, отложени с изпитателен срок от 5 години.
Подсъдимият В. И. Д. трябва да заплати по сметката на ОД на МВР-Монтана 936 лева - разноски за изготвени по делото съдебни експертизи.
Определението на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.
 
30.03.2021, 09:49 часа
854 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha