Спипаха контрабандни цигари за 5 млн. лв. на грузински ферибот в Бургас /снимки/

Спипаха контрабандни цигари за 5 млн. лв. на грузински ферибот в Бургас /снимки/

Контрабандни цигари за близо 5 млн. лв. разкриха митнически служители при проверка на ферибот, пристигнал на бургаското пристанище от Грузия, съобщиха от прокуратурата.
Нелегалната стока е била скрита в ремарке и замаскирана с рула кухненска хартия. Задържани са 651 000 кутии цигари от два вида марки, което представлява 13 милиона къса, каза Тихомир Каменов, заместник-директор на Главна дирекция Митническо разследване и разузнаване. 
Стоката е пътувала транзитно през България за Унгария. Фериботът пристигнал на бургаския порт на 28 март. Бил е натоварен с няколко ремаркета. При проверка с рентген са засечени места с различна плътност, поради което е последвала физическа проверка. Оказало се, че рулата с кухненска хартия са съвсем малко, а почти цялото ремарке зад тях е пълно с цигари. Образувано е досъдебно производство за квалифицирана контрабанда или контрабанда на стоки за търговски цели в големи размери. Работи се активно по случая, коментира окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.
Предстои да бъде назначена експертиза, която да установи дали откритите марки цигари са истински или са менте. Засега няма задържани, уточниха от държавното обвинение.

30.03.2021, 16:09 часа
627 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha