Изчислиха след колко неуспешни връзки намираме любовта

Изчислиха след колко неуспешни връзки намираме любовта Има безброй начини да срещнеш любовта, а новите и модерни приложения за запознанства като че ли правят възможностите неограничени. Дори не трябва да излизаш от дома си, за да си говориш с някого. Но, оказва се, че математиката има своя теория за това колко жабоци трябва да се целунат преди някой от тях да се превърне в Принца. 
Науката е сметнала колко неуспешни връзки трябва да има човек средно, за да срещне най-после любовта на живота си. Зад изчисленията седят полски учени, които са разработили и калкулатор по темата. Какво е правилото според тях?
Трябва да се "отпишат" първите 37% от кандидатите. Това означава, че ако планираме да излезем с 35 души през целия си живот, първите 12 от тях "не стават" и сред тях няма да е "нашият" човек. Следващата стъпка е да се определи кой от тези 12 души е бил най-добър от останалите 11.
Във въпросния калкулатор може да се зададе и какво време "имаме", за да открием правилния човек. След това трябва да зададем дали искаме най-добрия или просто по-добрия партньор.
Разбира се, няма как да знаем с колко хора ще излезем до края на живота си. Идеята на калкулатора обаче е да насърчава хората да не се отказват.
Проучване е показало, че когато хората трябва да избират, те се отказват доста преди да стигнат до оптималната опция. И това важи за всичко - търсене на работа, търсене на обувки, търсене на жилище... 
08.04.2021, 11:00 часа
751 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha