Австралия посрещна католическия Великден без нито един нов случай на COVID-19

Австралия посрещна католическия Великден без нито един нов случай на COVID-19 Австралийците отбелязват католическия Великден с относително малко ограничения, в момент, когато в страната няма данни за заразени с коронавируса, предаде Ройтерс.
Малкото огнище в щата Куинсланд е регистрирало само един случай на заразяване през последните три дни. В щата са въведени най-строгите ограничения на обществените събирания.
На други места австралийците се събираха по плажовете, като се възползваха от топлото време в много части на страната. Други се срещнаха със семействата си, за разлика от предишния Великден, преминал в условията на национален локдаун.
Много страни наложиха нов локдаун или ограничения на църковните служби на големия християнски празник, но църквите в Австралия бяха отворени и мнозина вярващи ги посещаваха.
12 милиона австралийци, или 86 на сто от религиозните жители на страната, се самоопределят като християни, припомня Ройтерс.
Австралия е една от държавите с най-големи успехи в борбата с пандемията. Чрез бързо въвеждане на локдауни, затваряне на граници и експедитивно проследяване случаите на зараза бяха ограничени до малко над 29 300, а жертвите са 909.
Здравният министър Грег Хънт заяви, че се очаква до октомври всички австралийци да получат възможност да се ваксинират.
04.04.2021, 11:30 часа
563 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha