Корнелия Нинова: Цялото изпълнително бюро на БСП подаде оставка

Корнелия Нинова: Цялото изпълнително бюро на БСП подаде оставка Цялото изпълнително бюро на БСП подаде оставка, заяви лидерът на партията Корнелия Нинова на брифинг по повод резултатите от вота.
И допълни: „Аз няма да подавам оставка, бях избрана само преди шест месеца с голямо мнозинство в партията. Но по-важното е, че предстои да се взимат важни решения, може да се стигне и до избори, в този момент не можем да оставим партията без председател“.
„Повечето българи гласуваха срещу всички партии в сегашния парламент, тоест възприети сме като част от статуквото. Това е голямата ни грешка. Не успяхме да покажем, че сме опозиция и алтернатива“, заяви още Нинова. Лидерът на левицата отбеляза, че внимателно и задълбочено се анализира загубата.
По думите ѝ COVID-19 кризата е повлияла на резултатите на вота, включително заради лошото управление на кризата от страна на правителството.
"Вътре в партията имаше хора, които работеха за други партии. Ние се борихме на два фронта", посочи още Нинова.
Изпълнителното бюро на партията е подало оставка. При първата възможност ще бъде свикан Национален съвет и ще бъде избрано ново ИБ.
"Няма да подавам оставка, защото бях избрана преди 6 месеца", отсече лидерът още на левицата.
Предстоят много важни въпроси с новия парламент, може да се наложат пресрочни избори. Преценихме, че партията не може да остане без председател.
Тя заяви, че си е взела поука, която хвърли преди две години и беше впоследствие беше върната.
"Давам си сметка, че не трябва да хвърлям партията в хаос точно в момента. Това е въпрос на вътрешнопартийни преговори", заяви още тя. 
05.04.2021, 16:10 часа
1425 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha