След половин век кв. "Пъстрина" в Монтана има пряк вход-изход от града /снимки/

След половин век  кв. "Пъстрина" в Монтана има пряк вход-изход от града /снимки/ Текущият ремонт на община Монтана започна от междублоковите пространства на първите и най-стари кооперации в жилищен комплекс „Пъстрина”, съобщиха от местната администрация.
„Това е пример за последователна политика в изграждането на кварталната инфраструктура такава, каквато трябва да бъде според градоустройствения план”, заяви Живков.
В „Пъстрина” е доизградена и улица „Д. Подвързачов”, която по план е директен вход-изход на квартала от града, но не и в реалността през последните 50 години.
Кметът на Монтана представи няколко подписки от граждани, с благодарности за премахването на незаконните гаражи и допълнителни искания за благоустройства. Те са включени в програмата за текущ ремонт тази година. Едно от тях е междублоковото пространство от бл.25 до бл. 25 в квартал „Младост”, където вече се работи. Там ще бъде ремонтирана и ул. „Сливница”, ще бъдат възстановени залени площи, осветителните тела, преасфалтиран паркинга и пътното платно. Друг обект от текущия ремонт е част от ул. „Стефан Савов” между ул. „Климент Охридски” и детска градина „Калинка”, където изцяло е възстановена старата В и К мрежа и е преасфалтирано пътното платно.
За старта на текущия ремонт общината е инвестирала  авансово 200 хиляди лева.
 
07.04.2021, 15:29 часа
4727 1
Коментари

Ивайло Димитров

07.04.2021, 21:53 часа
Този мустакат селски хитрец е готов да направи път и да Космоса, само и само да е кмет. И залъгва хората с голямата си инвестиционна програма. От неговата управия Монтана е заприличала на селски битпазар и сведена до едно почти селце.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha