В помощ на рекламодателите! Класация на най-четените сайтове в Северозападна България през март /статистика/

В помощ на рекламодателите! Класация на най-четените сайтове в Северозападна България през март /статистика/ Готови са обобщените данни от хънтър броячите histats.com и similarweb.com, от които става ясно каква е посещаемостта на електронните медии в Северозападна България. Вече ви запознахме с данните за 2020 г., а традицията ще продължи и през 2021 г. 
Прави впечатление, че през март при някои от колегите има лек спад в броя на посещенията, но пък други увеличават аудиторията си. Предизборната кампания обаче показа, че сайтовете продължават да се радват на сериозен интерес и остават предпочитан източник на информация за обществено –политическия живот в страната.
И през март се запазва тенденцията BulNews да води убедително в класацията с резултат, който на този етап е непостижим за колегите от Видин, Враца и Монтана.
От данните личи, че на втората позиция, но с огромна разлика след лидера, остава електронният портал на фалиралия всекидневник „Конкурент“. През март, както и през предишните месеци, обаче беше установено мащабно манипулиране броя на посещенията чрез купуване на изкуствен трафик от фейсбук, така че бизнесмените трябва да имат едно наум за посочените цифри. Данните показват, че реалната аудитория на този сайт е едва наполовина от посочените в класацията.
На трета и четвърта позиция отново са „Враца днес“ и „Зов“. Традиционно пети в класирането остават амбициозните колеги от Мездра. За съжаление другите сайтове от тази част на страната имат твърде ниски резултати и броячите не успяват да регистрират техните данни от посещенията.
Вярваме, че сухите цифри ще помогнат на бизнесмените, които имат намерение да инвестират в реклама в някоя от медиите в Северозапада, да направят своя информиран избор.
Ето и класацията за март:
1. bulnews.bg……………….……….………....... 1 290 662
2. konkurent.bg……………………………................. 262 380
3. vratzadnes.com………….………….…...……....... 106 723
4. zovnews.com………………….…...…….…........... 100 768
5. medianews.bg………….………….….....…............ 57 525
12.04.2021, 08:50 часа
1601 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha