Американският регулатор: Няма връзка между ваксината на Johnson & Johnson и тромбозите

Американският регулатор: Няма връзка между ваксината на Johnson & Johnson и тромбозите На този етап не е установена причинно-следствена връзка между образуването на кръвни съсиреци и имунизирането с ваксината на Johnson & Johnson. Това заявиха от Американската агенция за контрол на храните и лекарствата (FDA), цитирана от Франс прес.
"Агенцията е в течение на съобщения в САЩ за тежки случаи на тромбоемболия, свързвани понякога с тромбоцитопения (понижено количество на тромбоцитите в кръвта), при няколко души, след като са били ваксинирани срещу COVID-19  с препарата на Johnson & Johnson, посочва в комюнике регулаторът.
"За момента не сме открили причинно-следствена връзка с ваксинирането и продължаваме да проучваме и да извършваме оценка на тези случаи", допълва агенцията.
Европейската агенция по лекарствата (ЕАЛ) съобщи вчера, че проучва евентуална връзка между ваксината на Johnson & Johnson и случаи на кръвни съсиреци.
"Един случай е регистриран при клинично изпитване, а три - при ваксинация в САЩ. Един от тези хора е починал", допълва европейският регулатор.
Еднодозовата ваксина на Johnson & Johnson беше разрешена за използване в САЩ в края на февруари.
 
10.04.2021, 11:40 часа
506 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha