Рецидивист мами и обира възрастни хора в Бургас

Рецидивист мами и обира възрастни хора в Бургас

Рецидивист от Бургас мами възрастни хора като се представя за полицай и обира домовете им. Последният случай е от 30 март. Кражбата е станала в комплекс „Славейков”.
„44-годишният Петър Станев е носел със себе си списък и за повече убедителност е заявявал, че влиза, за да извърши оглед за кражба. Така хората са му давали безпрепятствен достъп до дома си и са му показвали спестяванията си. В момента, в който е виждал парите, той ги е взимал и бързо е напускал жилището”, разказа прокурорът от Районна прокуратура - Бургас Керка Дюлгерска.
По думите ѝ измамените не са имали никакъв начин да реагират. Жертвите му са специално подбирани – възрастни и трудно подвижни хора. Крадецът е извършил и друго подобно престъпление – в началото на април. И в двата случая откраднатите суми са около 500 лева.
„Има достатъчно доказателства, за да бъде подведен под отговорност”, категорична е прокурор Дюлгерска. Извършителят на кражбите е задържан, като наказанието, което го заплашва е между 10 и 15 години затвор.

13.04.2021, 10:16 часа
173 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha