Германия ограничава контакти с хора извън дома и забранява излизането нощем

Германия ограничава контакти с хора извън дома и забранява излизането нощем

Германското правителство прие промяна в Закона за защита от инфекции. Благодарение на него ще налагат общи мерки срещу пандемията в цялата страна. Такива ще са например забраната за излизане навън през нощта и ограничаването на контакти с хора извън домакинството, уточни ДПС.
Промяната в закона иззема правомощията на отделните провинции, когато новозаразените надхвърлят 100 на 100 000 души население в рамките на седмица.
Тогава мерки за ограничаване на разпространението на Covid-19 ще се налагат директно от федералното правителство в Берлин и те ще важат за всички провинции.
На първо място такава мярка е забраната за напускане на дома между 21 и 5 часа. Затварянето на всички магазини и ограничаването на контакти с хора извън собственото домакинство също ще са обща мярка, допълни БТА.
Заради скока в броя на заразените в последните дни се очаква Берлин да наложи тези мерки в най-скоро време. Преди това обаче промяната в закона трябва да се обсъди от парламентарните фракции в Бундестага и спешно да бъде подложена на гласуване в парламента.

13.04.2021, 15:29 часа
853 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha