Хора от цяла България помагат с дарения за нова къща на семейството от Девене

Хора от цяла България помагат с дарения за нова къща на семейството от Девене Дарители от цяла България са се отзовали на призива на кметството в Девене за събиране на средства за семейството на Йовко Ценов, съобщи кметът Николай Мицов. Припомняме, че дарителската кампания започна, след като Ценов загуби дома си в голям пожар преди около седмица.

Хора, помогнете! Голям пожар съсипа къщата и имуществото на семейство от Девене, обявиха дарителска кампания /снимки/

Инцидентът стана миналия вторник, а огънят е погълнал всичко - покъщнина, дрехи, документи, както и последните средства на семейството, разказва селският първенец. Йовко, който е безработен, получава минимална помощ от държавата, а 23-годишният му син, с когото живее, е с психично заболяване.
Първоначално идеята на кмета била да съберат средства и материали за ремонт, но след обстоен оглед на изгорялата къща му станало ясно, че това начинание ще излезе много скъпо и е по-удачно да се събират дарения за нов дом на семейството.  
Веднага след обявяването на кампанията голям брой хора се свързали с кмета, за да помогнат.
„Получихме дарения от София, Варна, Бургас, Шумен. Отзоваха се няколко строителни фирми, които изпратиха по 2500 лв., по 1500 лв. Даже един мъж дойде лично с колата си от столицата, за да дари 250 лева за пострадалото семейство“, заяви Мицов.
Той допълни, че кампанията продължава, като се е заел със задачата да намери подходяща къща за пострадалите.
14.04.2021, 09:38 часа
1724 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha