Облачно, но почти без валежи ще бъде времето

Облачно, но почти без валежи ще бъде времето Днес облачността ще е променлива, почти без валежи. Ще продължи да духа умерен, по поречието на Дунав и в западната част на Горнотракийската низина и временно силен запад-северозападен вятър, с който ще нахлува студен въздух. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 10 и 15 градуса.
Над Черноморието облачността ще бъде променлива. Сутринта на места в южните райони все още ще превалява дъжд. Ще духа умерен, в северните райони - временно силен запад-северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат 11-14 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 9-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините облачността ще бъде променлива, често значителна. Само на отделни места, главно в Родопите, ще превали. Ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 4 градуса, на 2000 м - около минус 2 градуса.
В петък вятърът от запад-северозапад ще отслабне, най-късно по поречието на Дунав и в североизточните райони. След временно разкъсване и намаление на облачността преди обяд, след обяд тя отново ще се увеличава. Температурите ще бъдат по-ниски от обичайните за средата на април: минимални - предимно между 0 и 5 градуса, в отделни котловинни полета и малко под нулата, максимални - между 11 и 16 градуса.
През нощта срещу събота заоблачаването ще обхване цялата страна и до сутринта на места в Западна България ще превали слаб дъжд. През деня ще преобладава облачно време и на места, главно в югозападната половина от страната, ще има слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток.
15.04.2021, 08:00 часа
576 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha