Мустафа Карадайъ: ДПС е готова за нови избори веднага

Мустафа Карадайъ: ДПС е готова за нови избори веднага Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се обърна към депутатите с думите, че партията категорично е готова за нови избори веднага. Според него, някои разчитат резултата от парламентарния вот като воля за нови избори. "
"От гледна точка на държавата обаче нещата не стоят точно така. България се намира в безпрецедентна комбинация от няколко кризи: пандемична, икономическа, социална, институционална. Ако си позволим да прибавим към тях и политическа - ще сбъркаме сериозно, подчерта той.
"Смятаме, че сега е моментът да започне възстановяването на нормалността в българската политика. Години наред фактически липсва нормален диалог между политическите субекти. След 2017 г. това се пренесе и върху държавните институции", каза още Карадайъ.
Според него, са нарушени диалогът, координацията и контролът между властите. "От това идва и ниското ниво на доверие на българските граждани към институциите. Това явление определяме като институционална криза, която рефлектира пряко върху функционирането на държавата и демокрацията. Ето защо на отминалите избори нашият слоган беше - рестарт на държавността.
"ДПС би подкрепило правителство на трите нови политически сили със следните приоритетите. Първо - план за излизане от пандемичната криза, включващ ново ускорена ваксинационна програма, по-ефективни, икономически и социални мерки за защита на населението и бизнеса. Второ, изготвяне и приемане на програма за възстановяване и устойчивост", каза още Карадайъ.
"Изборите показаха, че е необходимо ново начало, нов модел на управление, нов модел на отношение. Нов подход към решаване на проблемите. Парламентът е длъжен да отговори на това изискване на суверена", каза още Карадайъ. 
15.04.2021, 14:49 часа
671 1
Коментари

Язе

15.04.2021, 15:56 часа
Ебааго тиа имат още пари
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha