Бойко Борисов освобождава кабинета си в МС и резиденцията в "Бояна", прибира се у дома

Бойко Борисов освобождава кабинета си в МС и резиденцията в "Бояна", прибира се у дома Премиерът в оставка Бойко Борисов, който тази вечер обяви, че излиза в отпуск, освобождава премиерския кабинет в Министерския съвет и се изнася от резиденция "Бояна", научи Епицентър.бг.
Борисов ще бъде в отпуска през цялото време на оставката на правителството до назначаването на новия кабинет. През това време ще го замества вицепремиерът Томислав Дончев.
Така Борисов няма да откликне на нито една от поканите на депутатите да се яви в парламента на отчет, както поискаха днес от партиите на протеста.
Борисов няма да участва в никакви консултации за правителство.
Ще изпрати Даниел Митев да приеме от президента проучвателния мандат. Няма да присъства в парламента и при гласуването подготвяния от него "евроатлантически кабинет".
Борисов се оттегля от изпълнителната власт и ще се занимава само с партията си.
ГЕРБ започва да се готви за предсрочни избори.
На последното водено от него правителствено заседание Борисов заяви: "Съжалявам искрено, че още в първия ден на новото Народно събрание има излъгани очаквания и стана ясно, че енергията на младите хора, желаещи по-добър живот, беше използвана, за да се намърдат в парламента добре забравени стари лица".
Борисов напомни, че доскоро усилено се говореше за искането за мажоритарен вот и отказът от него беше определян като „държавен преврат“.
„Ние ще внесем мажоритарни избори и ако искат, да ги приемат. Но съжалявам, че тези, които години говореха, че това е най-важното, сега ще се плъзнат по една популистка плоскост да направим субсидията на париите един лев и да вкарат цялата политическа класа в ръцете на олигархията, на тези, които във всяко интервю не пропускат да кажат, че са платили протестите“, посочи още премиерът в оставка.
15.04.2021, 19:24 часа
4163 1
Коментари

Свой

16.04.2021, 18:58 часа
Дреме му на чекмеджето!!! Ха ха ха!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha