Очаква ни по-слънчев петък

Очаква ни по-слънчев петък Днес преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд от юг облачността отново ще се увеличи и вплътни, и привечер на отделни места в Рило-Родопската област ще превали дъжд. Вятърът от запад-северозапад ще отслабва и до вечерта ще е слаб до умерен. Ще остане хладно, с минимални температури между 0 и 5 градуса, в отделни котловинни полета и малко под нулата и на отделни места там ще има условия за слани. Максималните температури ще са между 11 и 16 градуса.
Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще остане почти без съществена промяна.
По Черноморието ще е предимно слънчево. След обяд от юг облачността ще се увеличи. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са 11-14 градуса. Температурата на морската вода е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините облачността ще е променлива, след обяд над Рило-Родопската област по-често значителна. Привечер на отделни места ще превали дъжд, по високите части - сняг. Ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър, който през деня ще отслабва и ще се ориентира от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 3 градуса, на 2000 метра - около минус 2 градуса.
16.04.2021, 08:00 часа
554 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha