Задържаха мъж, извършвал лихварска дейност в Пловдив

Задържаха мъж, извършвал лихварска дейност в Пловдив При операция на Икономическа полиция в Пловдив е задържан 37-годишен местен мъж, извършвал неправомерно лихварска дейност от началото на 2018 година до момента.
Той е с чисто криминално минало, в момента е задържан с прокурорска заповед за 72 часа, като се очаква да му бъде поискана мярка за неотклонение "Задържане под стража".
Задържаният е работел като кредитен консултант към небанкова финансова институция, като паралелно с това е извършвал сам, без разрешение, банкова дейност, предоставяйки в заем парични суми на трети лица срещу лихва от 10 до 15 на сто месечно.
При извършените претърсвания и изземвания са били намерени и иззети чужди лични и банкови карти с ПИН-кодове, множество документи /в това число записи на заповед, над 50 големи талона на леки автомобили, тефтери със записки на имена и суми, както и договори за заеми/, пари в брой на стойност около 10 000 лв. и множество заложени вещи.
Установено е, че мъжът предоставил парични заеми на обща стойност 60 000 лева на 20 физически лица, срещу уговорена лихва, като от тази дейност са получени доходи в размер на 80 000 лева. Вноските хората са оставяли на продавачките в магазин, стопанисван от жената на задържания.
До момента по делото са разпитани над 25 свидетели. Активното разследване по случая продължава.
Акцията е проведена на 14 април под наблюдението на Окръжна прокуратура - Пловдив.
16.04.2021, 13:29 часа
749 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha