Скравена ще има пряк и бърз достъп до новото трасе на Е-79 между Мездра и Ботевград

Скравена ще има пряк и бърз достъп до новото трасе на Е-79 между Мездра и Ботевград Жителите на село Скравена ще имат пряк и бърз транспортен достъп до трасето на път Е-79 Мездра-Ботевград, а хората от селото и туристите, посещаващи манастира "Св. Николай", ще имат връзка с републиканския път, стана ясно на среща между председателят на Управителния съвет на АПИ Георги Терзийски и представители на инициативен комитет от Скравена, във връзка с модернизацията на пътя Мездра-Ботевград.      
Както е и в момента достъпът до храма ще се осъществява по общинския път Новачене-Ботевград Скравена - в. з. Лозята, който се отделя от първокласния път Е-79 при село Скравена. След като завърши модернизацията на трасето Мездра-Ботевград преминаването ще е чрез пътен надлез при 189-ти км като пресичането с общинската пътна мрежа ще бъде безконфликтно на две нива. Новият пътен надлез ще е на около 3 км от село Скравена.
Агенция "Пътна инфраструктура" е приела предложението на община Ботевград вместо кръгови кръстовища да се изградят съоръжения на две нива, с което ще се повиши пътната безопасност, предвид нарастващия тежкотоварен трафик и очакваното увеличение на автомобилното движение в следващите години. В диалог с кметовете на отделните населени места АПИ търси и предлага варианти по всеки възникнал казус, за да се приложат най-добрите технически решения в процеса на строителството и в полза на гражданите при реализацията на важен за Северозападна България инфраструктурен проект, какъвто е скоростният път Мездра-Ботевград.  
С изграждането на новото трасе на Е-79 движението в участъка в района на селата Скравена и Новачене ще се осъществява безопасно и удобно като са предвидени следните пресичания на две нива: Пътен възел "Люти дол" при 175-ти км; Общински път Новачене - Боженица /пътен възел Новачене/; Ведомствен път Скравена - Кариера при 187-ми км, който ще е надлез над новия път; Общински път  Новачене - Ботевград/Скравена - в. з. Лозята при 189-ти км /надлез Трудовец/; Селскостопански подлез при 190-ти км; Пътен възел "Ботевград" при 193-ти км.
16.04.2021, 16:40 часа
1283 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha