Британец и българка измамиха мъж с 8500 евро за имот във Варна

Британец и българка измамиха мъж с 8500 евро за имот във Варна Британец и българка, измамили шотландец с покупка на апартамент във Варна, жалят условни присъди пред окръжния съд във Велико Търново.
Недоволен от наказанията е и „ужиленият” с 8500 евро "новодомец". Заседание по делото бе насрочено за 15 април, но бе отложено, защото подсъдимият Антъни П. не говори български, а в залата нямало преводач, уточняват от съдебната палата.
31-годишният британски гражданин и три години по-възрастната Силвия С. са признати за виновни за измамата през ноември 2017 г. Районният съд ги осъдил на по 1 година лишаване от свобода условно, с три години изпитателен срок.
Двойката, която живеела в село Лозен, завъртяла схемата с евтин морски имот в края на 2016 г. Те публикували обява в интернет сайта „Ибей“ и чрез кореспонденция по имейл заблудили 60-годишния купувач от Единбург, че предлагат за продажба апартамент във Варна. Обещали, че той ще стане собственик на имота срещу общо 8500 евро. Клиентът превел парите на четири пъти по посочени от Силвия С. и Антъни П. банкови сметки, но не се сдобил с мечтано морско жилище в България.
Измамниците са осъдени да заплатят солидарно на шотландеца сумата от 16567 лв., представляваща имуществени вреди в резултат на извършеното престъпление, ведно със законната лихва от датата на увреждането – 09.12.2016г., пише в решението.
Присъдени са му и 1000 лв. разноски по делото за упълномощаване на повереник.
18.04.2021, 14:25 часа
880 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha