Трима обвиняеми за наркоразпространение остават зад решетките в Русе

Трима обвиняеми за наркоразпространение остават зад решетките в Русе Определенията на Окръжен съд – Русе, с които бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на К. С. и А. Ю., са потвърдени от Апелативния съд и вече са в законна сила. Третият обвиняем – К.Ч., не е обжалвал наложената му мярка. Според прокуратурата, в периода 6-7 април 2021 г., тримата обвиняеми са държали без надлежно разрешително различни видове високорискови наркотични вещества с цел разпространение.
Апелативният съд е възприел съображенията на Окръжен съд – Русе и обоснованият извод, че мярката за неотклонение „задържане под стража“ е единствено възможната по отношение на К. С. и А. Ю.
Според въззивните магистрати, правилно първоинстанционният съд е отчел, че деянията, за които са привлечени към наказателна отговорност двете лица, са били извършени в изпитателния срок на предходни осъждания. Това е показателно, както че наложените им наказания не са оказали целения от закона поправителен и превъзпитателен ефект, така и за наличието на реална опасност от извършване на друго престъпление.
Определенията на Окръжен съд – Русе, с които е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на К. С., А. Ю. и К. Ч., вече са окончателни.
20.04.2021, 16:09 часа
399 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha