Срамота, колеги! Фабриката за фалшиви новини „Конкурент“ първо пусна лъжа, а след това я опроверга /доказателства/

Срамота, колеги! Фабриката за фалшиви новини „Конкурент“ първо пусна лъжа, а след това я опроверга /доказателства/ Фабриката за фалшиви новини „Конкурент“ отново пусна на пазара нова продукция, установи проверка на агенция BulNews.
Вчера главният редактор Георги Александров, известен в обществото като Гошо Синдика, публикува откровената лъжа, че има задържан за убийството на жена и опита за убийство на дете във Враца.
За тежкото криминално престъпление медията ни съобщи първа часове след като двете окървавени тела бяха намерени.

Кървава вечер във Враца! Заклаха майка и 3-годишното й дете /снимки/
    
Зашеметен от поредния журналистически удар на агенция BulNews, дребничкият Гошо Синдика се втурна да произвежда новини около този случай. Така се стигна до вчера, когато гръмна в сайта на фалиралия всекидневник „новината“, че е арестуван съпругът на мъртвата жена.
Един час по-късно, отново в „Конкурент“, се появи нов материал, в който окръжният прокурор Владимир Сираков категорично опровергава твърдението, че мъжът на убитата е задържан. След втората публикация става ясно по безспорен начин, че първият материал по темата е откровена лъжа и не отговаря на истината. 
Обикновения читател не разбира защо Гошо Синдика не се е обадил на прокурор Сираков преди да пусне фалшивата новина, а не след като вече я е тиражирал. Загадка е и защо, след като е очевидно, че е публикувал невярна информация, тя не е изтрита от сайта, а продължава да събира кликове.
Отговорът е един. Дребничкият журналист прави всичко възможно да трупа трафик и по този начин да се противопостави на хегемонията на BulNews. Вчера за пореден път се доказа, че в тези си стремежи Гошо Синдика не подбира средствата, като дори публикува и откровени лъжи, за да привлече повече читатели.
Време е обществото да демонстрира своето неодобрение за методите на работа на Георги Александров и да спре да отваря фабриката за фалшиви новини. Забвението е най-прекият път към фалита и изчистването на медийната среда.
23.04.2021, 08:42 часа
2598 1
Коментари

Биляна

23.04.2021, 08:51 часа
Този е пълен абич. Не може купа сено на две магарета да раздели, а тръгнал да се прави на джурналя!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha