Днес пускат новия участък от третия лъч на метрото в София

Днес пускат новия участък от третия лъч на метрото в София Пускат новия 4-километров участък от третата линия на метрото до "Горна баня". 
Той има четири метростанции - "Овча купел", "Мизия/Нов български университет", "Овча купел 2" и "Горна баня". От 12 часа столичани и гости на града ще могат да се возят по традиция безплатно до края на деня. 
С новите четири станции, метрото ще превозва първоначално още около 25-30 000 пътника, а прогнозно в перспектива тяхната бройка ще нарасне на 45 000 пътници дневно.
С разширението на метрото в "Овча купел" над 60 000 жители на кварталите "Овча купел" 1 и 2 и долната част на "Горна баня", заедно с пристигащите от Перник и Радомир, до 12 минути ще могат да стигат до централната градска част.
Успоредно с изграждането на новия участък, беше изцяло обновена основната пътна артерия в квартала - бул. "Президент Линкълн". Покрай строителството на метрото в "Овча купел" беше изградена нова улица в квартала. 
В края на април, заедно с пускането в експлоатация на четирите нови станции, ще заработи и открит буферен паркинг до последната метроспирка при околовръстния път с "Горна баня". 
При последната станция на третата линия в кв. "Горна баня" бе изградена връзка с националната жп мрежа и жп спирка.
24.04.2021, 11:10 часа
557 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha