Спор между съседи в София доведе до побой на пенсионер

Спор между съседи в София доведе до побой на пенсионер Възрастният човек е нападнат и пребит в дома си от съсед в столичния квартал „Надежда". Камера в коридора е заснела случая, предава NOVA.
Побоят е станал във вторник. Около 22 часа 80-годишният Веселин е сам в дома си, когато чува, че на вратата се чука. „Отворил е, без да погледне през шпионката и съседът му директно нахълтва вътре и започва да го бие", разказа Димитър Акиванов, син на пострадалия мъж.
След инцидента възрастният човек е с наранявания по лицето. Извадил си е медицинско. В основата на конфликта стои бележка, която дядото залепил на съседа си от долния етаж.
„На нея пишело, че според Закона за етажната собственост се свиква събрание на входа и че, ако няма присъстващи, ще се установи кворум и ще се проведе това събрание", обясни Димитър.
Нападателят е признал за нанесения побой над 80-годишния мъж. Георги Георгиев каза, че с пострадалия не се разбират от дълго време. „Той постоянно прави сплетни. Исках да му ударя един шамар и го направих.
Впоследствие той ме наплю и тогава нещата ескалираха доста сериозно. Бележката преля чашата. Моята врата не е агитационно табло", разказа мъжът, нападнал Веселин.
По случая е подаден сигнал до Софийската районна прокуратура и се води разследване.
25.04.2021, 12:25 часа
364 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha