Съседска война в Монтана заради апартамент, пълен с кучета и котки /снимки/

Съседска война в Монтана заради апартамент, пълен с кучета и котки /снимки/

Съседска война се разиграва в Монтана заради кучета и котки, научи агенция BulNews.
Обитателите на блок 1, в ж.к. “Пъстрина” в областния град са се разделили на два враждуващи лагера. Причина за войната са майка и дъщеря й, които отглеждат отглеждат 2-3 кучета и 10-12 котки от края на 2019 година. Те са ревностни защитнички на животните. Кметът на Монтана лично се е запознал със случая изпраща специалисти, които дават предписания за пространството и хигиенните условия за отглеждане на животните.
Xoрата, живеещи в съседните апартаменти се оплакват от неприятен мирис и шум от лаенето на кучетата.
“Вместо да се постараят да намалят животните те търсят съчувствие от обществото без да се съобразяват с изискванията за тишина след 22 часа. Тъй като няма как да обяснят това безсловесните си любимци ги помолят да не лаят през нощта за да можем да се наспим, за да сме работоспособни на следващия ден”, казва Румяна, която живее във входа.
Хората се оплакват се от системен тормоз множество жалби сигнали на тел. 112, подали са и жалби до полицейския инспектор на квартала и до Българската агенция за безопасност на храните.
“В апартамент със скромна квадратура се отглеждат 10 котки и три кучета, лаещи през по- голяма част от денонощието. Кучетата почти не ги извеждат, затова непрекъснато лаят от прозорците”, разказва още съседката Румяна. Този вой постоянно и максимално ни изнервя и то вече в продължение на година и половина и то по времето на пандемия. Ние съседите сме потърпевши, а законът е на наша страна“, допълва Румяна.
На другата страна на барикадата са защитничките на животните. Те проповядват хуманно отношение към животните. Някои ги подкрепят и им съчувстват. Момичето приютило 3 кучета (едното е бебе за осиновяване двете са с паспорти и чипове). Според проверяващите не може да се гледат заедно кучета и котки по закон. 
По техни думи животните се гледат чудесно, но съседите не спят от злоба и всяка седмица викат полиция. Жестоко е да ги оставиш на произвола на съдбата, без дом, считат защитниците на животните.
По случая в Монтана е връчено предписание да се махнат котките да остане само една, тъй като домакините са в нарушение на чл.34 от ЗЗЖ (квадратура на жилището позволява отглеждане на брой животните в 4 стаи). 
Според майката и дъщерята апартаментът им е четиристаен и мястото е достатъчно за гальовните писани и четириногите любимци.

27.04.2021, 10:49 часа
9072 1
Коментари

1

27.04.2021, 13:34 часа
Изтровете тая гад на тиа откачалници
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha