Фейсбук ”завря”: ГЕРБ, БСП и ДПС - уродливото лице на властовото лихварство

Фейсбук ”завря”: ГЕРБ, БСП и ДПС - уродливото лице на властовото лихварство Социалните мрежи буквално „завряха“ от възмущение, след като ГЕРБ, БСП и ДПС дружно провалиха възможността да се проведе заседание в парламента и да бъдат гласувани важни за страната промени в законодателството, като например изменения в изборния кодекс. Даваме няколко мнения на известни хора и политици:

Радослав Бимбалов:
Вижте тази снимка. БСП и ДПС са се договорили с ГЕРБ да гласуват “въздържали се”, за да блокират и прекъснат заседание на парламента, което да приеме задължителните промени в избирателния кодекс. Това е уродливото лице на властовото лихварство, което решава съдбините ни, колеги българи. Без маска.

Петър Чолаков:
Днес е денят на предателството. Слави удържа на думата си пред избирателите.
Ала БСП, които се възмущаваха, че не ги броят за партия на протеста, гласуваха заедно със статуквото ГЕРБ-ДПС.

Татяна Кристи:
Мутрите герб-дпс-бсп заявиха на целия български народ, че не зачитат Народното събрание като орган, който представлява народа! Тези мутри отказват да работят, проваляйки парламентарни заседанания и гласувания, блокирайки законодателния орган! Те са свикнали на бутафорен парламент, където няма опозиция! Свикнали са на диктат и безконтролен произвол. Те знаят, че с промени в ИК, отиват на бунището и затова правят парламентарен преврат да не ходят на заседания, за да прекъснат всяка законодателна дейност. Това е държавна измяна и мутренски терор!

Иво Инджов:
ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха заседанието на парламента с дневен ред, на което трябваше да се гласуват и промени в ИК. Тази уж случайна "коалиция" на трите "стари" партии е симптоматична. Нейното случване днес показва за пореден път в много кратък период от време защо "правителство на промяната" не може да има в този парламент. То ще бъде постоянен заложник в пресечното поле на общите интереси на статуквото.
Затова предсрочните избори са болезнен, но единствено възможни изход от патовата ситуация.

Адв. Емил Василев:
В парламента очевидно няма мнозинство дори за приемане на нов Избирателен кодекс, камо ли за подкрепа на реформаторско правителство. Статуквото желае да бъде възпроизведено на следващите извънредни парламентарни избори по старите правила или по определени от него "нови". Какви реформи, кви пет лева?! Очевидно БСП и ДПС блъфираха, че са анти-ГЕРБ и ще подкрепят протестните партии. Когато нещата опряха не до декларации, а до конкретни действия, ясно се видя колаборацията между мутро-ченгесарите на Баце, турската етническа партия и бившите комунисти.

Адв. Петър Кънчев:
Остават броени дни до края на този Парламент. Триото ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха парламентарния ден, за да не се гласуват промените в изборното законодателство и закона за политическите партии. Аргументите на партиите от протеста започват да звучат по-силно ако си представим, че всеки опит да се промени системата онези три партии, които я подържат ще бъдат в коалиция и синхрон. Каквато и роля на опозиция да се опитат да играят, когато имат един кукловод отзад все по-малко ще им вярваме и дано все по-бързо се стопят и ичезнат. На ход е Радев и тежко им на следващите от изборната рулетка.

Кирил Симеонов, ИТН:
Преди малко се случи прецедент -
партиите на статуквото (ГЕРБ, БСП, ДПС) провалиха заседанието на Народното събрание като не подкрепиха дневния ред, част от който беше приемане на промените в Изборния кодекс.
Такова нещо се случва за първи път!!
Надявам се стана още по-ясно защо отказахме да работим с тях.

Румяна Ченалова:
Днес НС НЕ прие програмата си за седмицата. Присъстваха 208 депутата.
ГЕРБ - СДС - 69 / 6 отсътват/
ИТН - 43 / 8 отсъстват/
БСП-38 / 5 отсъстват/
ДПС - 23 / 7 отсъстват/
ДБ - 22 / 5 отсъстват/
ИСМВ - 13 / 1 отсъства/
" За" гласуваха ИТН , ДБ и ИСМВ и БСП / 1 глас/- общо 79 гласа.
"Против" - ГЕРБ-СДС - 6 гласа
" Въздържал се" - ГЕРБ- СДС / 63 гласа/, БСП / 37 гласа/, ДПС / 23 гласа/ - общо 123 гласа.
А какво всъщност значи " въздържал се " - "не мога да преценя", " колебая се" или " против съм, но предпочитам да не го кажа".
В случая ставаше дума да се приеме ли програмата за работа на НС за седмицата....и 123 депутата се въздържаха?!
Днес парламентът в този си състав нагледно показа възможностите си за работа и блокиране на което и да е решение.
Ето защо подкрепям позицията на ИТН за връщане на мандата.Дори и да се състави правителство как ще се приемат закони, на каква цена и с какви компромиси?

Мануела Малеева, ДБ:
ГЕРБ + ДПС + БСП = нямам думи...сигурно най-подходящи са наглост, безобразие и може да добавяте...
Кадри от най-краткото заседание на 45-тото Народно събрание. Досега. 11 минути. Явно ще блокират всичко смислено.
Защо това е възмутително?
Програмата на Народното събрание се уточнява предварително на председателски съвет. Т. е. ГЕРБ + ДПС + БСП са се съгласили предварително с точките от седмичния дневен ред. В зала обаче гласуват друго.
С хора, които не могат да държат на думата си дори и 11 минути аз не знам как може да се работи!

Димитър Найденов, ДБ:
Току-що явната коалиция на статуквото ГЕРБ/БСП/ДПС провали заседанието на Народното събрание, като отказа да подкрепи дневния ред, който включва следните точки:
1. Приемането на промените в Изборния кодекс
2. Създаване на анкетна комисия за беззаконията в Росенец
3. Създаване на анкетна комисия за полицейското насилие по време на летните протести.
Новата - стара Тройна коалиция, известна от миналата седмица като мнозинството “Гешев” в парламента се изобличава отново и отново.

Пламен Данаилов, ИТН:
Днес, съгласно програмата на НС, под т. 3 от дневния ред на 2-ро четене трябваше да се гласуват предложенията за промени в изборния кодекс. Безпрецедентно, ГЕРБ, БСП и ДПС гласуваха въздържали се и дневният ред не бе приет!!!
На въпросите:
Кой точно и от какво се страхува
Кои са партиите на статуквото
Защо се саботират промените в изборния кодекс?
Нека всеки от вас отговори сам за себе си!
Лично за мен, съмнение няма!
Страх тресе .... навред, но не нас!
Ние вече сме тук и ще се борим за вас!
Защото има такъв народ!

Борислав Сандов, ДБ:
Тройната коалиция на партиите на статуквото (ГЕРБ, ДПС, БСП) бламира пленарната седмица, след като тайно са се договорили да не подкрепят дневния ред. Изключително странно е да не дадат индикации на Председателски съвет сутринта, че не желаят да заседават при такъв дневен ред. Значи е имало съглашение извън официалния формат и органи на Народното събрание. Май влизаме в изцяло нова политическа обстановка.

„Има такъв народ“:
Току що партиите на статуквото блокираха работата на Парламента. Програмата за работа на народното събрание за 28-ми и 29 април беше отхвърлена от ГЕРБ, БСП и ДПС. Това е прецедент, случва се за първи път и е позор за българският парламентаризъм.
Сега разбирате ли защо върнахме мандата и отказахме да работим с тези партии?

„Отровното трио“:
Въпреки искането на  Арман Бабикян за прегласуване, ГЕРБ, ДПС И БСП провалиха пленарното заседание днес, като не приеха програмата за работа на Народното събрание. Има да се гласува по важни за България въпроси:
Проект на решение за изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание
Първо гласуване на Законопроект за изменение на Закона за политическите партии
Второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс
Проект на решение за създаване на Временна анкетна комисия за установяване и проверка на законосъобразността на изграждането на всички обекти, находящи се на територията на Лесопарк „Росенец“
Проект на решение за създаване на Временна комисия за разследване на факти и обстоятелства при използване на сълзотворен газ, употребата на сила и помощни средства от МВР извършени на 10 юли и 2 септември 2020 г. срещу протестиращи граждани
Предстои председателски съвет и нов опит за пленарно заседание
28.04.2021, 13:29 часа
1928 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha