Инж. Десислава Тодорова посети тържество в училището в Добролево /снимки/

Инж. Десислава Тодорова посети тържество в училището в Добролево /снимки/ Кметът на община Борован инж. Десислава Тодорова посети днес тържество, свързано с дейности по проект „Аз, ти, тя и той заедно за социална интеграция в Община Борован“, съобщиха от местната управа.
Мероприятието се проведе в ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“ - Добролево. Гости на празненството бяха още директорът на училището Донка Бичовска, директорът на ЦПЛР “Маша Белмустакова" Анита Димитрова и експерт „Хуманитарни дейности“ в община Борован Цветелина Петрова.
Под ръководството на учителките Искра Райчева и Мариела Йорданова, учениците от 1 и 2 клас пресъздадоха народния обичай Благовец с изпълнение на автентични ритуали, наричания и песни. Те представиха драматизация на приказката “Вълкът и седемте козлета“, както и песни и танци свързани с обичаите Лазаровден и Цветница.
Инж. Тодорова изненада децата с присъствието си и подари на всеки ученик по една книжка с приказки с пожелания.
„Светът през детските очи е едно чисто прекрасно място, изпълнено с игри и веселие, детска усмивка, детски смях, детски протегнати ръце, детски очи, детското в теб, в мен, в нас. Цялата тази невинност би могла да спаси човечеството. Четете и се забавлявайте мили деца. Книгата е прозорец към едни вълшебен свят. Бъдете здрави и щастливи!“, завърши кметът на общината.

 
28.04.2021, 15:38 часа
1157 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha