Радост за Северозапада! "Монтана" и "Ботев" /Враца/ се спасиха от изпадане, БФС увеличи Първа лига на 16 отбора

Радост за Северозапада! "Монтана" и "Ботев" /Враца/ се спасиха от изпадане, БФС увеличи Първа лига на 16 отбора Българският футболен съюз взе решение следващият сезон на Efbet лига да се проведе във формат с 16 отбора. Отново ще има плейофи, след като първоначалното предложение да се върне класическият формат е отхвърлено от повечето членове на днешното заседание.
Вицепрезидентът Емил Костадинов призна още, че се работи по въпроса да няма изпадащи клубове от елита на България. Това трябва стане ясно на следващото заседание на изпълкома, което е планирано за 25 май.
"При сегашния формат има плейофи и не се говори за подмолни игри и черно тото, нали? Така че ще бъде и при новия формат - също с плейофи", категоричен бе Емо Костадинов на въпрос дали увеличението на тимовете в елита няма да бъде предпоставка за провеждането на съмнителни мачове.
От проведената анкета сред клубовете за формат с 16 отбора - 16 са били съгласни, три - ЦСКА, ЦСКА 1948 и „Литекс“, са били категорично против, а останалите клубове са се въздържали от отговор.
По този начин опашкарите „Монтана“ и „Ботев“ /Враца/ се спасиха от изпадане във Втора лига.
28.04.2021, 15:58 часа
5928 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha