84-годишният баща на Красимир Каракачанов вдигна вила за чудо и приказ /снимки/

84-годишният баща на Красимир Каракачанов вдигна вила за чудо и приказ /снимки/ Роденият през 1937 г. баща на военния министър Красимир Каракачанов е построил кокетна вила с РЗП 350 кв.м. в Тревненския Балкан, недалеч от Плачковци.
Вилата била на груб строеж преди две години, когато избухна скандалът „Апартаментгейт”, в който беше замесен и Каракачанов. Сградата днес е в завършен вид отвън, остават леки довършителни работи по оградата и двора.
Красимир Каракачанов е известен и като агент и щатен служител “Иван” на Държавна сигурност. Баща му Дончо Кънчев Каракачанов също е свързан с Държавна сигурност, пише bird.bg.
Старият Каракачан бил явочник, а впоследствие щатен служител на Шести отдел на ДС с псевдоним „Иванов”. Таткото на Шкембе войвода е от с. Стоевци, Тревненско. Каракачанов-старши се сдобива с терена за вилата през 2013 г. под формата на дарение от сина му Красимир и снаха му Росица.
Ливадата, която е на усамотено място, е закупена няколко месеца по-рано от шефа на ВМРО Красимир Каракачанов за символичната сума от 238 лв. Към този терен от 1000 кв.м. с констативен акт са придадени още 600 кв.м.
Впоследствие земеделската земя сменя статута си и след 2017 г., когато Каракачанов става министър, на нея започва строеж. Към пролетта на 2019 г. сградата е на етап грубо строителство, а към настоящия момент е довършена.
Сградата е на два етажа със застроена площ 169 кв.м. Архитектурно е издържана във възрожденския тревненски стил и от нея се открива прекрасна гледка към Балкана.
Така патримониумът на Каракачанови се закръгля и с атрактивен планински имот. Както стана ясно, Каракачанов придобил голям апартамент в София на цена по-ниска от пазарната.
Жилището разполага с пет тераси, като за три от тях има съмнения за незаконно остъкляване и пристрояване. Проверка в Имотния регистър показа, че освен тази вила Каракачанови имат имоти в с. Любовище, община Сандански, както и на морето в с. Кранево, Варненско.
28.04.2021, 20:47 часа
15033 1
Коментари

A

29.04.2021, 09:46 часа
Ми така де нема само цвъки да има апартамент с личен асансьор и шест други апартамента за всеки случай.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha