Германските военни започнаха да се изтеглят от Афганистан

Германските военни започнаха да се изтеглят от Афганистан Германските военни започнаха официалното си изтегляне от Афганистан днес, след близо 20 годишно присъствие, съобщи ДПА.
"Нашата мисия в Афганистан приключи", заяви министерството на отбраната в Берлин, потвърждавайки предишни изявления, че контингентът от около 1000 военни ще напусне след решението на президента на САЩ Джо Байдън да изтегли много по-големия американски контингент.
Мисията на НАТО в Афганистан "Решителна подкрепа", в която участва Германия, се предвижда да напусне страната най-късно до септември.
Според информация, получена от ДПА, министърът на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер е заповядала германските специални сили да бъдат изпратени на място, за да осигурят безопасното изтегляне на контингента, поради опасения, че талибаните може да се възползват от намаляващата численост на войските.
Основната част на германската контингент е разположена в Кемп Мармал в Мазар-и-Шариф в Северен Афганистан. Освен военните си, Германия ще изтегли над 100 бойни машини и хеликоптери, както и близо 800 контейнера с оборудване.
01.05.2021, 12:40 часа
432 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha