Вижте тези 5 знака, че не се движите достатъчно

Вижте тези 5 знака, че не се движите достатъчно В днешно време работим допълнително до късно в офисите си, седим пред телевизора през почивните дни и ни мързи да отидем на пазар, за това поръчваме храна онлайн. С всички тези съвременни екстри ние забравяме да се движим и се залежаваме. Не е изненада, че телата ни започват да се променят, подсказвайки ни, че всъщност е време да се погрижим за себе си.

1. Подпухнали очи
Заседналият начин на живот е една от основните причини за задържане на вода. Подпухналите очи се появяват поради продължителни периоди на тялото в хоризонтално положение. Така че, многото спане в крайна сметка не е толкова безобидно. Йогата се смята за най-доброто решение. Асаните оказват натиск върху главата и засилват циркулацията. След като започнете да се движите в ежедневието си, подпухналите очи вече няма да са проблем.

2. Наличие на запек
Физическите упражнения са важни за редовното изхождане. Ако прекарвате по-голямата част от времето си седнали, отнема повече време храната да се придвижи през дебелото черво. Следователно количеството вода, което тялото абсорбира от изпражненията, е ограничено. Това води до запек. Редовното движение подобрява ефективността на храносмилателния тракт. Дори само 5-минутни разтягания няколко пъти на ден могат да предотвратят запек.

3. Често забравяте
Ако често се чувствате така, сякаш някоя мисъл току-що ви се е изплъзнала, вероятно имате нужда от движение. Проучванията установяват, че хората, които водят заседнал начин на живот, имат структурни промени в мозъка в областта на медиалния темпорален лоб. Тази част отговаря за способността ни да запомняме. Доказано е, че физическите упражнения засилват паметта. 

4. Болка в колената
Движението е тайната на разхлабването на стегнатите стави. Упражненията могат да облекчат симптомите на артрит и остеоартрит, особено аеробните такива с ниско въздействие. Пациентите с хронична болка в колената се съветват да се подложат на тренировъчна програма. Когато тренирате редовно, мускулите ви укрепват и стават по-гъвкави.

5. Жажда за захар
Физическата активност е идеалният съюзник в борбата със захарта. Движението повишава енергията и отделя ендорфини, които насърчават чувството на щастие. Щастливите хормони, от своя страна, намаляват значително желанието за захар. Наличието на достатъчно движение през деня държи депресията далеч.
05.05.2021, 10:00 часа
695 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha