Навръх Великден: Полицаи душиха за пияни шофьори във Врачанско, заловиха 3-ма

Навръх Великден: Полицаи душиха за пияни шофьори във Врачанско, заловиха 3-ма Полицейски служители са хванали трима пияни шофьори зад волана във Врачанско навръх Великден, съобщиха от областната дирекция на МВР. 
Вчера, в 3.45 часа в Мездра, униформени спрели за проверка лек автомобил „Пежо“ 407. Зад волана на автомобила бил 28-годишния Т. П. В от железничарския град. Водачът бил тестван за употреба на алкохол, като дрегерът отчел 2.13 промила в издишания от него въздух.
На нарушителя е съставен акт и е издаден талон за медицинско изследване, като той е дал кръв за лабораторно изследване. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано бързо полицейско производство.
В същия ден, в 21.45 часа в село Ракево, полицаи проверили „Опел Вектра“, управляван от 54-годишния В. Ц. Д.  от София. От последвалата проба за употреба на алкохол станало ясно, че водачът се е почерпил солидно преди да подкара колата си. Техническото средство показало  1.61 промила в издишания от столичанина въздух. Той е задържан във врачанското районно управление. По случая е образувано бързо полицейско производство.
През изминалата нощ в Криводол е бил заловен още един пиян водач – 30-годишният Л. К. А. от село Три Кладенци. Той е управлявал „Опел Астра“, когато в 2.30 часа бил спрян за проверка. Мъжът е тестван с дрегер за употреба на алкохол, като пробата се оказала положителна – 0.99 промила. Съставен му е акт и е издаден талон за медицинско изследване.
 
03.05.2021, 09:51 часа
2236 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha