Драма в небето: Жена роди на борда на самолет

Драма в небето: Жена роди на борда на самолет Лекар и екип медицински сестри, специализирани в неонатология, се оказаха на точното място в точното време, за да помогнат на американка от щата Юта да роди на борда на самолет, съобщи Асошиейтед прес.
Лавиния Маунга пътувала от Солт Лейк Сити до Хавай на 28 април за семейна ваканция, но започнала да ражда в 29-та гестационна седмица на борба на самолета.
Д-р Дейл Глен, личен лекар и медицинските сестри Лани Бамфийлд, Аманда Бийдинг и Мими Хо от неонатологично интензивно отделение на болницата в Норт Канзас Сити, Мисури, пътували със същия полет.
"Около средата на полета съобщиха, че има извънредна ситуация, случвало ми се е и преди екипажът да попита дали има лекар на борда, но случаят този път беше наистина спешен", каза д-р Глен. Докторът и медицинските сестри веднага се отзовали.
Поради липса на инструменти и техника, те развихрили въображението си - използвали връзки за обувки, за да прекъснат пъпната връв, а сърдечният ритъм на бебето бил измерван с помощта на смарт часовник.
"Всички ние се опитахме да работим в много ограничено, тясно място на борда на самолета, което също беше предизвикателство, но се справихме чудесно като екип", каза д-р Глен.
Раждането на момченцето, което е кръстено Реймънд, се превърна в хит в ТикТок. Видеото, публикувано от една от пътничките, бе събрало повече от 11 милиона гледания до неделя вечерта.
Медицински екипи посрещнали самолета на летището в Хонолулу и откарали майката и новороденото в местна болница. Трите медицински сестри успели да ги посетят там. Майката скоро била изписана, а бебето остава в неонатологичното интензивно отделение засега.
"Имах такъв късмет трите медицински сестри и лекарят да бъдат на борда и да ми помогнат, да стабилизират бебето и да се грижат за него до края на полета", каза щастливата майка.
03.05.2021, 15:31 часа
786 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha