Столичани в повече: Прибирайте се по Подбалканския, АМ „Тракия“ е ад

Столичани в повече: Прибирайте се по Подбалканския, АМ „Тракия“ е ад В последния от поредицата почивни дни от полицията очакват засилен трафик по автомагистрала „Тракия“ в посока София. От полицията препоръчват на шофьорите - включително и заради ремонтните в някои участъци на магистралата, да използват по-слабо натоварения Подбалкански път.
За улеснение от днес до 9 май, неделя - по „Тракия“ в района на жп надлеза при 159-и километър ще има две ленти за София и една за Бургас.
Това съобщават от Пътната агенция, както и уточняват, че ремонтите налагат трафикът се извършва двупосочно в платното за Бургас.
Отново заради ремонт е ограничено и движението в участъка между пътните възли „Чирпан - Изток“ и „Стара Загора“ на автомагистралата.
Около половин милион превозни средства са напуснали столицата през почивните дни, очаква се днес голяма част от тях да се завърнат в София.
Затова е създадена специална организация на движението, а Пътната полиция ще следи за спазването на правилата.
Взети са мерки за по-лесно придвижване при ремонтираната отсечка на АМ „Тракия“, съобщи Лъчезар Близнаков от Пътната полиция.
„Там сме взели мерки да отклоняваме движението, когато този обходен маршрут се натовари по път II-66, който е официалният обходен маршрут. Когато се създадат пречки за движението и се получат тапи, пътните полицаи ще отклоняват движението по път I-5 в посока към Димитровград. Там също има няколко участъка, които са в ремонт - мостови съоръжения и надлези, има пътни полицаи на местата, които ще подпомагат движението. От там автомобилите ще се включват отново по АМ „Марица“.
От КАТ посочиха, че е необходимо да се използва за придвижване и Подбалканският път. Ще се следи за шофиране в аварийните ленти.
Инженер Иван Досев от управителният съвет на Пътната агенция призова:
„Освен засилен трафик на четвърти, очакваме и засилен трафик на 9 май. Хората да тръгват заредени с по-голяма доза търпение, отпочинали. Движението по пътищата не е война. Нека ние сами да не го превръщаме във война“.
11 души са намерили смъртта си по пътищата на страната в дните от 30 април до 3 май включително.
04.05.2021, 12:18 часа
406 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha