Изтича срокът за подаване на данъчна декларация на доходите

Изтича срокът за подаване на данъчна декларация на доходите Близо 500 000 души вече са подали данъчните си декларации за облагане на доходите в НАП, 85 на сто от тях по интернет, съобщава Националната агенция за приходите.
Данъчната кампания за деклариране на доходите, получени през 2020 г., приключва в полунощ днес, 5 май за ползващите електронни услуги, и в 17:30 ч. за избралите да подадат формулярите си на хартия в офисите на приходната агенция. Декларацията може да бъде изпратена и по пощата, като важи датата на пощенското клеймо, припомнят от НАП.
Предварително попълнената от НАП данъчна декларация е предпочетена от близо 70 на сто от деклариралите доходите си. Всеки, който притежава ПИК или КЕП има достъп до нея през Портала за е-услуги на агенцията.
Срокът за плащане на декларирания данък за довнасяне по годишната декларация също изтича днес, припомнят от НАП. Най-удобният начин за внасяне на данъка е по електронен път с дебитна и кредитна карта. Услугата "Справка за задълженията с възможност за плащане" е достъпна с ПИК и КЕП в портала за е-услуги на приходната агенция, като за плащания с т.нар. виртуален ПОС не се дължат такси.
05.05.2021, 13:18 часа
214 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha