Започна издаването на български визи за руски туристи

Започна издаването на български визи за руски туристи Българските консулски служби на територията на Руската федерация вече приемат и издават визи на руски граждани, съобщава нашето МВнР тази сряда в отговор на запитване от ТАСС.
Причината за запитването са появили се информации в руски медии, включително и ТАСС, цитиращи като източник съобщение на Визовия център на България в Русия, че нашите консулски служби няма да започнат да издават визи до 17 май. Дипломатическото ни ведомство опровергава тези публикации.
„Българските консулски служби на територията на Русия вече започнаха да приемат документи и да издават визи на руски граждани. Компания „ВФС Глобъл“, в която влизат 59 визови центрове в Русия, също приемат документи за български визи. Фирмата е била уведомена за това и миналата седмица, и сега“, се казва в съобщението на нашето МВнР.
По-рано в интервю за ТАСС министърът на туризма в оставка Мариана Николова заяви, че страната отваря границите си за руски граждани, ваксинирани със „Спутник V”. Тя подчерта, че консулските служби на България и визовите центрове ще възобновят работата си на територията на Русия веднага след великденските празници, от 5 май, а съгласуваните редовни и чартърни полети между двете страни засега продължават.
Междувременно Русия отмени чартърните си полети до България до края на месец май. Това съобщиха от германската фирма концесионер на летищата в Бургас и Варна, цитирана от БНР.
През март е бил последният полет със 143-ма руски туристи, пристигнали по Южното Черноморие, заяви туроператорът и член на УС на Регионалната туристическа камара в Бургас Евелина Пулева, според която причината за отмяната е „ сложната геополитическа ситуация, в която България трябва да намери правилния вариант“.
05.05.2021, 16:09 часа
444 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha