Стачка за защита на правата на трудещите се блокира част от Гърция

Стачка за защита на правата на трудещите се блокира част от Гърция Най-големият профсъюз на държавния сектор в Гърция АДЕДИ провежда днес 24-часова стачка с цел защита на правата на трудещите се, съобщават гръцки медии.
Прекратява се движението на метрото, трамваите и тролеите в Атина, ще се движат само автобуси. Корабите остават на котва в пристанищата. Гръцките авиокомпании отмениха десетки вътрешни полети, както и полетите по линията Атина-Скопие-Атина и Атина-Ларнака-Атина. Крайградските влакове също прекратяват движението си от 10 до 13 часа.
Стачката, както и организираната на 4 май от профсъюзите от частния сектор - Общата конфедерация на труда /ГСЕЕ/, е по повод Международния ден на труда Първи май. Тя бе насрочена за днес, тъй като Първи май 2021 г. съвпадна с Велика събота преди православния Великден.
Профсъюзът АДЕДИ заяви, че "празнуването на Първи май тази година съвпада с особено негативна ситуация за трудещите се в страната, тъй като правителството на Нова демокрация се стреми да унищожи основни трудови права и свободи".
Профсъюзите призоваха трудещите се на митинги в центъра на Атина.
06.05.2021, 10:49 часа
185 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha