В Букурещ започва тридневен ваксинационен маратон

В Букурещ започва тридневен ваксинационен маратон От днес в Букурещ започва тридневен ваксинационен маратон, по време на който 50 ваксинационни пункта ще работят нон-стоп, а шест автобусни линии ще се движат и през нощта, съобщава телевизия Диджи24.
Всички желаещи да се имунизират ще могат да направят това без предварително записване, уточни кметът Никушор Дан.
"Всеки, който иска да се имунизира с ваксина срещу COVID-19, може да направи това без никакво записване, от петък в 16 часа до понеделник в 8 часа", написа той във Фейсбук.
Никушор Дан уточни, че 50 ваксинационни пункта ще работят денонощно на две места в столицата - в Националната библиотека и в Палатната зала. Събитието се организира в сътрудничество с Университета по медицина и фармацевтика "Карол Давила", уточни кметът.
Шест автобусни линии ще работят и през нощта, за да улеснят придвижването на столичаните до ваксинационните пунктове и обратно.
Около 1200 доброволци - 260 лекари, 300 медицински сестри, 135 лекари-стажанти и 500 студенти - ще участват във ваксинационния маратон в Букурещ.
"Осигуряваме ваксинация по 24 часа в денонощието в трите дни, с малки технически паузи за почистване, на две места - в Палатната зала, където има 40 кабинета, и в Националната библиотека, където има 10 кабинета", уточни ректорът на Университета по медицина и фармацевтика "Карол Давила" Виорел Жинга.
07.05.2021, 10:38 часа
801 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha