Делегация на Руската федерация в България посети село Малорад /снимки/

Делегация на Руската федерация в България посети село Малорад /снимки/ Днес представители на Руското посолство в България поднесоха венци пред паметника на руските летци в село Малорад, съобщиха от местната администрация в Борован.
Заместник кметът на община Борован – Илияна Донкова заедно с кмета на село Малорад Иво Иванов и председателят на Общински съвет в Борован Петър Станев посрещнаха делегацията.
Повод за официалната визита е тържествено поднасяне на венци и цветя пред паметника на руските летци загинали във Втората световна война в село Малорад. С програма се представиха децата от детска градина „Юрий Гагарин“, и певческа група към НЧ "Просвета 1919" с ръководител Цветан Велев от село Малорад.
Заместник кметът на община Борован поднесе поздравително слово и благодари на секретарите на посолството за инициативата, всяка година да бъдат под поднасяни венци и цветя пред паметника на загиналите летци, както и това, че всяка година представители на Руската федерация лично да уважават мероприятието.
 
07.05.2021, 15:47 часа
2039 1
Коментари

Skromen мирянин

07.05.2021, 16:10 часа
"Руски летци, загинали в Малорад" ?! Над България не са се водили никакви бойни действия, що за измишльотина е този паметник и тези венци там ?!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha