Ето няколко храни, които трябва да изключите от менюто си след определена възраст

Ето няколко храни, които трябва да изключите от менюто си след определена възраст

Според диетоложката Мария Малишева след 30-годишната си възраст човек трябва да се откаже от редица храни, за да поддържа здравето си в добро състояние. 
Както е известно, след 30-35 годишна възраст метаболизмът на хората се забавя, а производството на колаген намалява.
Това е възрастта, в която се увеличава рискът от развитие на язва на стомаха, хипертония, атеросклероза и сърдечно-съдови заболявания.
На първо място тя препоръчва изключването на пърженото от менюто. Важно е да се уточни, че всяко ястие, приготвено чрез пържене в масло, също е вредно, било то месо или зеленчуци.
Млечните продукти с ниско съдържание на мазнини също трябва да се избягват, въпреки че са много популярни сред тези, които отслабват. Факт е, че мазнините в тях се заменят с голямо количество захар, подсладители и различни вредни добавки.
Особено много вредни вещества се съдържат в газираните напитки, предупреждава диетологът. Основните рискове, свързани с тази напитка, са рак, сърдечно-съдови заболявания, диабет, остеопороза, болестта на Алцхаймер и Паркинсон.
Също така след 30-г. възраст Малишева препоръчва да се въздържате от хапване на чипс и храни, съдържащи натрий, особено колбаси и преработени месни продукти.

09.05.2021, 09:25 часа
1194 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha