Въпреки пандемията от COVID-19: Рекордно малко болнични в Германия

Въпреки пандемията от COVID-19: Рекордно малко болнични в Германия Въпреки пандемията от новия коронавирус броят на германците в отпуск по болест е бил рекордно нисък през първото тримесечие на тази година, съобщи застрахователят "Техникер Кранкенкасе" (ТК), цитиран от ДПА.
Общото времетраене на ползваните отпуски по болест в този период сред застрахованите в ТК около 5,4 милиона работещи е било най-ниското през първото тримесечие за последните 13 години. В първите три месеца на тази година делът на отсъствията по болест е бил 3.8 процента от общото работно време. През първото тримесечие на 2020 г. този показател е бил 5.1 процента, през 2019 г. - 4.8 процента, а през 2018 г. - 5.2 процента.
"Броят на дните в болничен отпуск е намалял при почти всички диагнози, особено простудните заболявания", каза ръководителят на ТК Йенс Баас.
"Оказва се, че спазването на дистанция и на хигиенните правила, както и ограничената възможност за контакти, осуетяват разпространението и на други инфекциозни заболявания", добави той.
COVID-19 се посочва съвсем рядко като причина за ползване на отпуск по болест. От общо 1,08 милион души, които са отсъствали поради заболяване през първото тримесечие на годината, едва 9381 са дали като причина COVID-19.
10.05.2021, 15:09 часа
573 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha