В помощ на рекламодателите! Класация на най-четените сайтове в Северозападна България през април /статистика/

В помощ на рекламодателите! Класация на най-четените сайтове в Северозападна България през април /статистика/ Готови са обобщените данни от хънтър броячите histats.com и similarweb.com, от които става ясно каква е посещаемостта на електронните медии в Северозападна България. Вече ви запознахме с данните за 2020 г., а традицията ще продължи и през 2021 г. 
Прави впечатление, че през април при някои от колегите има лек спад в броя на посещенията, но пък други увеличават аудиторията си. Предизборната кампания и последвалите политически събития обаче показаха, че сайтовете продължават да се радват на сериозен интерес и остават предпочитан източник на информация за обществено –политическия живот в страната.
И през април се запазва тенденцията BulNews да води убедително в класацията с резултат, който на този етап е непостижим за колегите от Видин, Враца и Монтана.
От актуалните данни личи, че на втората позиция, но с огромна разлика след лидера, отново остава електронният портал на фалиралия всекидневник „Конкурент“. През април, както и през предишните месеци, беше установено мащабно манипулиране броя на посещенията чрез купуване на изкуствен трафик от фейсбук, така че бизнесмените трябва да имат едно наум за посочените цифри. Данните показват, че реалната аудитория на този сайт е едва наполовина от посочената в класацията.
На трета и четвърта позиция отново са „Враца днес“ и „Зов“. Традиционно пети в класирането остават амбициозните колеги от Мездра. За съжаление другите сайтове от тази част на страната имат твърде ниски резултати и броячите не успяват да регистрират техните данни от посещенията.
Вярваме, че сухите цифри ще помогнат на бизнесмените, които имат намерение да инвестират в реклама в някоя от медиите в Северозапада, да направят своя информиран избор.
Ето и класацията за април:

1. bulnews.bg……………….……….………....... 1 161 414
2. konkurent.bg……………………………................. 279 341
3. vratzadnes.com………….………….…...……....... 126 730
4. zovnews.com………………….…...…….…........... 117 854
5. medianews.bg………….………….….....…............ 55 021
11.05.2021, 08:29 часа
633 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha