Влиянието на технологиите върху сексуалността

Влиянието на технологиите върху сексуалността Технологиите и новите форми на комуникация са някои от факторите, които са оказали най-голямо влияние върху днешното общество. Те постепенно и устойчиво заемат централно място. На практика няма области или полета, които да са еволюирали, безразлични към тяхното присъствие. По този начин те са станали главни герои и в областта на сексуалността. Въпреки че има много видове технологии, мобилните телефони са може би най-разпространените и обезпокоителни. Няма нужда да се срещате лично с някого, за да угодите на вашата сексуалност. Дори не е нужно да докосвате друг човек, за да имате сексуална връзка с него.

Как технологията е повлияла на сексуалността?
На първо място, технологията доведе до голямо разнообразие от сексуално съдържание, заедно с информационни и виртуални дискусионни пространства. Може да намерите порнофилми без никаква цензура. Липсата на цензура допринесе за прекратяването на много табута, но създаде и много други. Изследванията, проведени върху киноиндустрията за възрастни, разкриват, че сцените, показани в тях, нямат нищо общо или имат твърде малка допирна точка с реалността. Жените в тях се изобразяват като предмети и тези филми затвърждават идеята, че отказът им да правят секс означава точно обратното.
Фактът, че интернет прави този тип информация достъпна за всички, не е съвсем лошо нещо. Трябва обаче да сте наясно, че и децата имат достъп до него. В идеалния случай никой не трябва да се опитва да налага свои собствени идеи и вярвания при сексуални срещи. Трябва да се научите да разграничавате фантастиката (еротични филмови продукции) от реалността.

Секстинг
Друг начин, по който технологията е повлияла на сексуалността, е начинът, по който хората се отнасят един към друг, независимо дали се познават лично или не. Изпращането на палави съобщения отдавна е стандарт в любовния живот, но към тях се присъединиха и сексуални снимки или видеоклипове стана доста разпространено. В много случаи секстингът е искрата, от която много двойки се нуждаят, за да подобрят сексуалния си живот. Следователно той може да бъде доста ценен инструмент. Трябва обаче да знаете, че всяка изпратена от вас еротична снимка може да бъде споделена с други хора.

Приложения за запознанства
Тези приложения значително намалиха разходите за започване на връзка и предлагат цял свят от възможности. Благодарение на тези платформи човек може да се срещне с други и да реши дали някой е подходящ за него или не. Сякаш нощният бар, в който преди сте се срещали с хора и флиртувате, вече е на една ръка разстояние, което означава, че може да получите достъп до него от почти всяко място, което има интернет връзка. Благодарение на този тип технология е много по-лесно да намерите човек, който може да ви хареса. Има повече възможности за избор и може да бъдете по-избирателни. Освен това всичко се случва бързо и това отговаря на нуждите на много хора, които се отчайват, защото нямат време да намерят партньор поради натоварените си графици. Недостатъкът на тези приложения е, че много от профилите не са точни, тъй като доста потребители са склонни да представят погрешно кои са те. Освен това, тъй като има толкова много хора, от които да избирате, връзките не продължават твърде дълго. Много от тях приключват преди партньорите да се опознаят по-добре. По този начин не малко индивиди се оказват толкова самотни, колкото и преди.

Привързаност
Романтичната връзка определено се е променила. Някои приложения за запознанства имат много абонати и може да взаимодействате с тях, ако ви харесва снимката на профила им. С други думи, може да общувате с тях и да планирате среща през чата на приложението. Много хора го смятат за предимство, особено ако са срамежливи. Цената на технологичното преодоляване на това препятствие обаче е, че е много по-трудно да се срещнеш с добри хора. Това може да ви накара да избягвате ситуации, в които трябва да използвате социалните си умения и ви пречи да ги развивате напълно.

Заключение относно технологията и сексуалността
В днешно време между двойките има повече недоверие от всякога. Това е следствие от начина, по който хората преживяват своята сексуалност и дори поради абсурдни ситуации, като приемане на молба за приятелство от човек, когото не сте срещали.
13.05.2021, 10:00 часа
847 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha