Опълчението на "Ботев" едва удържа във Враца 10 от "Монтана" /снимки/

Опълчението на "Ботев" едва удържа във Враца 10 от "Монтана" /снимки/ "Ботев" (Враца) записа много ценен успех над "Монтана" в битката за оцеляване в efbet Лига.
Врачани взеха дербито на Северозапада с 1:0 с гол на Даниел Генов (60). При попадението му обаче останаха съмнения, че голът е нередовен, тъй като Самир Аясс бе в положение на засада и пред стража Благой Макенджиев, пречейки на видимостта му.
От 39-ата минута пък гостите от "Монтана" играха с човек по-малко, след като Тони Тасев си изкара два жълти картона в рамките на около 10 секунди и с червен картон напусна преждевременно терена. Така битката за оцеляване в елита стана много интересна преди днешния мач между "Етър" и "Славия". 
Преди началото на срещата Илия Миланов беше награден за мач номер 200 в елита на България. В първите минути и двата отбора погледнаха към противниковата врата, но не се наложи нито на Дамян Дамянов, нито на Благой Макенджиев да се намесват.
В 15-ата минута пред Сергей Георгиев се откри възможността да шутира в наказателното поле. Ударът му обаче беше слаб и попадна право в ръцете на Дамянов. Три минути по-късно домакините имаха претенции за дузпа. При шут на Николай Минков топката удари ръката на Самир Аясс, но в действията на футболиста на домакините нямаше никакъв умисъл.
В 21-ата минута Илия Миланов получи жълт картон, а главният съдия Валентин Железов имаше основание да му покаже и директен червен, след като вдигна крака си твърде високо в опит да играе с топката. Той обаче извърши нарушение, но се размина само с жълт картон. В 24-ата минута Дориан Бабунски стреля над вратата. 
В 32-ата минута Даниел Генов получи вляво и подаде към Дориан Бабунски, който стреля към вратата, но със сетни сили Башлиев с крак изби в корнер. В 39-ата минута Тони Тасев остави отбора си с човек по-малко заради глупаво изкаран червен картон. Първо Тасев видя жълти цвят след реплика, а секунди по-късно бързоногият футболист си позволи да удари с глава Даниел Гаджев. Халфът на "Ботев" използва възможността да падне и да извади втори жълт картон на Тасев.
В 50-ата минута Петър Атанасов бе изведен по прекрасен начин сам срещу вратаря на "Монтана". Останал очи в очи със стража, футболистът на "Ботев" опита да прехвърли Благой Макенджиев, но за негово нещастие топката премина покрай страничния стълб.
След час игра домакините откриха резултата с гол на Даниел Генов. Юлиан Ненов, който малко преди попадението удари греда, центрира в наказателното поле. Кики изби с глава право на крака на Генов. Той отправи добър удар, който влетя в мрежата на Макенджиев. Гостите имаха претенции, че попадението не е редовно, тъй като Самир Аясс бе в засада и беше пред стража на монтанчани, като пречеше на видимостта му.
В 72-ата минута мощен шут на Юлиан Ненов премина встрани от вратата. 

"Ботев" - "Монтана" 1:0
1:0 Даниел Генов (60)

Стартови състави:
"Ботев": Дамян Дамянов, Илия Миланов, Венцислав Керчев, Мартин Николов, Атанас Зехиров, Даниел Гаджев, Никола Колев, Даниел Генов, Петър Атанасов, Самир Аясс, Дориан Бабунски; 
"Монтана": Благой Макенджиев, Александър Башлиев, Стефан Цонков, Давид Кики, Иван Михов, Владимир Айтов, Янко Ангелов, Тони Тасев, Росен Кръстев, Сергей Георгиев, Николай Минков;
10.05.2021, 20:01 часа
2682 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha