Какво да направите, ако не сте приоритет за него?

Какво да направите, ако не сте приоритет за него? Усещането за самота във връзката е болезнено. Когато една жена вярва, че партньорът ѝ се интересува повече от спорт, хоби, приятели, работа или други дейности, рано или късно ще започне да изпитва несигурност, разочарование, самота. Всичко това я кара да изрази своите емоции чрез гняв, заяждане, лишаване от интимни моменти в спалнята. Какво може да направите, ако се чувствате пренебрегвани от половинката си? Вижте съвети на западни експерти по връзките.

Споделете, че се чувствате по-малко важни за партньора си
В общуването с мъжете често се налага да бъдем ясни, особено що се отнася до нашите емоции. Например „Липсва ми да прекарвам време с теб“, вместо „Никога не искаш да прекарваш време с мен!“, или „Чувствам се самотна във вечерите, когато се забавляваш с приятели“, вместо „Вече не те е грижа за мен“. Недомлъвките или грешно изказаните думи, само тласкат комуникацията в грешна посока.

Ако се съмнявате във важността си за вашия партньор, потърсете успокоение
Здравословната връзка се гради на усещането за привързаност, сигурност. Търсенето на успокоение и получаването му, чрез действия, а не само на думи, помага да се увеличат тези усещания. Ако се чувствате така, сякаш не сте приоритет за любимия човек, може да му споделите по следния начин „Чувствам се по-малко важна за теб и се нуждая от уверение, че все още съм твоята половинка“. Сега вече любимият ви знае как се чувствате, може да му дадете и конкретни примери и да наблюдавате дали има положителна промяна.

Имате ли хобита, интереси и дейности, които обичате да правите заедно?
Както споменахме в предните редове, мъжете често се нуждаят от яснота, подканване. Бъдете партньорът, който искате. Ако искате да отидете на поход в планината, ресторант, кино, поканете любимия човек, вместо да го критикувате, че не се сеща. Невинаги мъжете го правят, защото нямат желание, понякога причините могат да са други, като стрес в работата, умора и т. н. Ако откаже да излезете, предложете да си отделите време за романтично преживяване само за вас двамата у дома. В случай, че откаже още няколко пъти на вашата покана, тогава се нуждаете от сериозен разговор.

Приоритизирайте себе си
Ако смятате, че вашият партньор не ви дава приоритет, помислете върху това до каква степен вие приоритизирате себе си. Ако не направите себе си приоритет, ще откриете, че привличате хора (и ситуации) в живота си, които също няма да ви направят приоритет. Когато има дисбаланс в личния ни живот той често се проявява във връзката. Не забравяйте да цените себе си, да си поставяте граници. Когато ви липсват граници и позволявате на други, включително и на партньора ви, да се отнасят с вас по начин, който не намирате за приемлив, вие им показвате, че не сте достойни за уважение.
Наистина ли вярвате, че вашият партньор е по-важен от вас?
Позволявате ли на партньора ви да премине границите ви и да нарани чувствата ви?
Защо отдавате повече значение на чувствата на партньора си, отколкото на собствените ви?
От какво се страхувате, ако поставите граници?
13.05.2021, 11:00 часа
651 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha