Йорданка Фандъкова и Димитър Николов вече не са зам.-председатели на ГЕРБ

Йорданка Фандъкова и Димитър Николов вече не са зам.-председатели на ГЕРБ Кметовете на София и Бургас - Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, вече не са заместници на Бойко Борисов в ГЕРБ.
Те бяха освободени от постовете им в партията с 975 гласа "за", 16 - "против" и 46 - "въздържали се". Предложението бе направено от лидера на формацията Борисов. 
"На предишното събрание освободихме Цветан Цветанов. За времето, в които Йорданка Фандъкова и Димитър Николов управляват тези градове (София и Бургас - б.р.), те станаха в пъти по-добри места за живеене. Не би ми стигнало времето да изброя всичко - от метрото до спортните зали, околовръстни и всичко останало. Но трябва да ги направя обикновени членове на Изпълнителната комисия". Така той аргументира смяната на двамата си заместници в партията. 
Предстоят два много тежки месеца срещу много много пари, изправени срещу нас - парите на олигархията. Направих недопустими грешки, които за радост, се отчитат като успехи сред европартньори, каза Борисов. 
Фандъков и Николов ще останат членове на ИК, защото не върви да й възложа да ходи до Силистра или Сливен, като има работа в София. Подчертавам, доверието от тях не е свалено. Предложението на Борисов бе гласувано от мнозинството членове на Изпълнителната комисия и останалите ръководни органи с няколко гласа "въздържали се", с изключение на Бургас. Там освобождаването на кмета Николов от партийната му позиция досега бе посрещнато с нула гласа "за" и множество "против". 
В София свалянето на Фандъкова от ръководния пост също не бе прието единодушно, въпреки че повечето бяха "за", имаше и гласове "против". 
11.05.2021, 12:49 часа
801 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha